Pharma Care

Op het gebied van het bezorgen van medicijnen zijn we de afgelopen jaren dé expert van het Gooi geworden. De meeste zelfstandige apotheken in Hilversum vertrouwen hun medicijnen en hun klanten aan ons toe. Tot wederzijds genoegen.

Onze dienstverlening is de afgelopen tijd steeds meer geprofessionaliseerd. Wij passen de richtlijnen van Good Distribution Practice* toe. We hebben een geavanceerd track-and-trace systeem zodat u altijd kunt achterhalen waar een pakketje zich bevindt. Medicijnen die gekoeld vervoerd moeten worden, worden in een speciaal koel-compartiment op temperatuur gehouden. We kunnen eventueel voor u afrekenen met een mobiel pinapparaat en aan het eind van een route ontvang u per e-mail een lijst met alle afleveringen en het exacte tijdstip van levering.

Dat alles op een verantwoorde duurzame manier.

Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Die is zeer vriendelijk.

* GDP

Good Distribution Practice, vooral bekend onder de afkorting GDP, verwijst naar de richtlijnen voor de correcte distributie van medicijnen en aanverwante producten voor gebruik door de mens. GDP is een systeem voor kwaliteitswaarborg, waarin eisen zijn opgenomen met betrekking tot aankoop, ontvangst, opslag en export van humane medicatie. Het doel is om een bepaald kwaliteitsniveau binnen het distributienetwerk te handhaven, zodat de productkwaliteit van farmaceutische producten gehandhaafd blijft gedurende het distributieproces.[1]

GDP reguleert de verspreiding en bewegingen van farmaceutische producten vanaf het moment dat ze bij de producent (of een ander centraal punt) de deur verlaten, tot aan de eindgebruiker van het product, via verschillende transportmethodes en verschillende opslagcentra.

Onderdelen:

Hier volgen enkele voorbeelden uit de uitgebreide GDP-regelgeving:
Temperatuur: Bij ontvangst van temperatuurgevoelige goederen moet de temperatuur van binnenkomende goederen direct worden gemeten.
Documentatie: Alle documentatie moet toegankelijk en ter inzage zijn voor bevoegde instanties. De gegevens dienen minimaal 5 jaar bewaard te worden.
Opslag: Tijdens de opslag moet de temperatuur periodiek gemeten en geregistreerd worden. Deze gemeten waardes moeten geregeld beoordeeld worden. Wanneer specifieke temperatuurcondities zijn vereist, dan moeten de opslagruimtes zijn voorzien van temperatuurrecorders die waarschuwen als de temperatuur buiten bereik is geweest.at